Evcil hayvanlarımız ve bitkiler (Hangi bitkiler toksik değildir ?)

Evcil hayvanlarımız ve bitkilerimiz beraber yaşayabilirler mi ?

Meraklı kedileri, köpekleri olan bitki severler bu haftaki blog yazımızda hangi bitkiler toksik, hangi bitkileri rahatlıkla evinizde bulundurabilirsiniz biraz anlatmak istiyorum. Öncelikle burdaki bilgilerimi yaptığım araştırmalardan, okuduğum kitaplardan ve 2 kedi 2 köpek annesi olduğum için kendi tecrübelerimden edindiğimi belirtmek isterim.

Toksik olan iç mekan bitkilerini sıralamak gerekirse başta son zamanların en popüler bitkisi Devetabanı (Monstera) geliyor. Sonrasında nerdeyse her evde bulunan Barış çiçeği (spathiphyllum), Kılıç bitkisi, Pothos türleri, yuka ve hepimizin bildiği Difenbahya bitkisi toksik olan türler arasında. Aloe türleri, Dracaena türleri ve Croton bitkisi de maalesef toksik bitkiler arasında. Fakat bu bitkileri evcil hayvanlarınız ilgisini çekmeyecek şekilde yerleştirirseniz veya onlarla ve bitkilerle aynı anda zaman geçirip alışmaları sağlarsanız hiç bir problem yaşamayabilirsiniz. Aşağıda gördüğünüz fotoğraf ben, kedim ve ofisimizde ki nerdeyse hepsi toksik sayılan bitkilerden oluşuyor. Hep beraber huzurlu, sağlıklı bir ortam kurulabiliyor.


 

 

 

 

Peki toksik olmayan bitkiler neler ?

Toksik olmayan evinizde güvenli bir ortamı sağlayacak bir sürü türde mevcut tabiki. Kurdele Bitkisi(Spider Plant), Menekşe, Zebra sukulent (Haworthia), Mum çiçeği türleri (Hoya), aşk merdiveni toksik olmayan bitkiler arasında. Aynı zamanda Maranta ve diğer dua çiçeği türleri, Hypoestes (Polka dot) bitkisine rahatlıkla bakabilirisiniz. Hava bitkileri de toksik olmayan bitkiler arasındadırlar.

Son bir öneri olarak özellikle kedisi olanlar eğer kedileriniz bir şeyler ısırmayı yemeyi seviyorsa, onları bitkilerinizden uzak tutmak ve sağlıklarını korumak için kedi otu alabilirsiniz. Eğer bitki bakmaya yeni başlıyorsanız ve işinizi güvenceye almak istiyorsanız en mantıklı tercih sukulentler ve kaktüslerden yana olacaktır. Bir sonraki blog yazımıza kadar görüşmek üzere...

 

 

 

 

 

 

 

 

Bitkilerinizle fotoğraflarınızı görebilmemiz için instagram hesabımızı takip edip bizi etiketlemeyi unutmayın !

Bloga dön

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.